Roy van Vugt

Roy van Vugt, 16 jaar, is een klassieke zanger en student aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Begeleid door Pallavi Nandoe Tewarie op vleugel.

Zijn liefde voor muziek begon al vroeg, op achtjarige leeftijd zong hij als jongenssopraan zijn eerste solo met orkest: Adonai Ro’i uit de Chichester Psalms van Bernstein.

In zijn carrière als jongenssopraan heeft Roy deelgenomen aan verschillende producties op grote podia zoals het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Hij zong onder andere solo in het Koningsdagconcert, Podium Witteman, Aus Licht, A White House Cantata. Ook nam Roy met Holland Baroque de aria Ombra Mai Fu van Händel op in het Koninklijk Paleis op De Dam. Daarnaast nam hij deel aan masterclasses van Emma Kirkby, Andreas Scholl en Erik Slik.

Nu is Roy volop in ontwikkeling met zijn tenorstem en hoopt hij in de toekomst op ‘s werelds grote podia te staan: van Carnegie Hall tot het Sydney Opera House. Hij heeft de ambitie om een van de beste klassieke zangers ter wereld te worden en te zingen in fantastische opera’s! Het AMZAF Festival biedt hem een mooi podium om zichzelf te presenteren en mensen met zijn muziek te raken.

Voor wie alvast een aantal opnames wil zien en horen, Roy van Vugt heeft ook een YouTube-kanaal. Bij het AMZAF Festival zal Roy verschillende liederen van Schubert en Fauré zingen, evenals aria’s uit de Don Giovanni van Mozart. In vijf woorden zou hij zijn act omschrijven als verrijkend, ontroerend, muzikaal, boeiend en leuk.

Stage 4 Klassiek
20:00 – 20:20
22:00 – 22:20